Møllefilter i virksomhed med træpilleproduktion

Posefilter:

Anvendelse:

Land:

Produkt: 

Filtertype:

SimPact 4T-R

Mølleri

Sverige

Træspåner og -støv

JM 52/30-14 4T-R

Filter areal, i alt: 68,6 m²

Udfordring

Anlægget opsamler og genanvender træspåner og støv fra savværket og producerer træpiller til sektoren biomasse til energi.

Filtret er et modtagerfilter i mølleriprocessen. Denne proces kræver en stor luftvolumen og på samme tid skal filteret håndtere en stor produktmængde. Anlægget skal installeres i en eksisterende bygning med begrænset plads og højde. Sikkerhedszonen omkring ex aflastninger skal være så lille som muligt og grænsen for lydemission er max. 71 db (A) udendørs.

Løsning

Filtret har en central og vigtig rolle i processen med mølleri af træspåner, inden de presses ind i pellets i pelletspressemaskinen. Vi bruger byggeform 14 med meget høj produktskapacitet og anvender skraberbund for at reducere højden. Slusen har en lige så stor kapacitet til at tømme filteret. Eksplosionsaflastningerne er beregnet til indendørs anvendelse med lille sikkerhedszone.

Værdi

Filtret har en præseparationsfunktion og sparer således fodaftryk i den eksisterende bygning, så en cyklon før filteret ikke er nødvendig. Det kompakte design gør det nemt at passe ind i bygningen. Med sine høje kapaciteter bliver filteret meget pålideligt og formår at skabe meget lav støvemission. Langt under den tilladte værdi. Filtret har lav lydemission og er derfor let at få lydsvagt.